zondag 23 februari 2014

Humus

Ingrediënten:
Basis:
Zakje Kikkererwten (of blik/pot)
Knoflook
Sesamzaad of tahin (is sesampasta)
zout, peper
marjolein, thijm (komijn kan ook)
citroepsap, olijfolie

Als toevoegen/optie:
ui, noten
paprikapasta of pesto (als optie, dit hoeft er niet in)

Bereidingswijze:
Laat blik/pot kikkererwten uitlekken.
Heb je een zakje kikkererwten die nog gekookt moeten worden dan deze eerst een nacht met
ruim water laten wellen. Daarna koken met marjolein en tijm en nog een uur zachtjes doorlaten koken.
Intussen in een pan wat olie en daarin de knoflook, sesamzaad en noten branden.
Wanneer de kikkererwten klaar zijn deze in een blender doen maar het kookvocht bewaren.
Voeg het knoflook,sesamzaad,noten mengsel toe
Beetje olijfolie erin doen, de gesneden uit en schep paprikapuree of pesto. Dit hoef niet maar zelf vind ik het lekkerder.
Doe er wat citroensap en wat kookvocht. Maak alles tot een gladde mengsel.
Proeven of alles op smaak is en desnoods wat kookvocht of kruiden toevoegen.
Klaar is kees

Ik heb ook al eens ipv de paprikapuree zongedroogde tomaten erin gedaan. Dus varieer na je eigen smaak

Serveertips:
Lekker op een stokbroodje of met rauwkost zoals selderiestengels of wortels, paprika enz.
Je kan er ook de paprika mee insmeren of snacktomaatje mee vullen.
Of ipv boter, humus op je brood of rijstewafel smeren




Eet Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten