zondag 23 februari 2014

Kip Kerrie met Bulgur

Ingrediënten:
1 kipfilet
Zak taise roerbakgroente
Kerriepoeder
knoflook
Tarwe bloem
1 ltr Kippebouillon
Bulgur

Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in dunne reepjes of blokjes en marineer deze met beetje ketjap, kerriepoeder, kippenkruiden, knoflook en tijm. Maak intussen van gekookt water en een blokje de kippebouillon.
Doe in een pannetje beetje boter en laat dit rustig smelten (niet bruin laten worden) voeg dan een eetlepel kerriepoeder toe, even laten mee sudderen. Haal daarna pannetje van het vuur en strooi er 2 eetlepels bloem bij en maak er een mooie roux van. Daarna heel rustig de bouillon toevoegen totdat je de juiste dikte hebt (ongeveer 3 ml). Nog even op vuur maar niet laten koken, wanneer het iets in dikt kan je water bij doen of voor een romige saus beetje melk.  Op smaak maken met peper en heel weinig zout. De saus is klaar (uiteraard mag het ook van een pakje maar deze zijn vaak zouter)
Bak in een wok de kipfilet mooi bruin. Voeg daarna een grote kop bulgar toe, even zachtjes mee bakken en daarna de rest van de boullion (vingerdikte boven het gerecht). Even koken en deksel op de pan en zachtjes laten sudderen. Na 10 min ongeveer is het mooi ingedikt en voeg je de roerbakgroente toe en deze lekker laten mee sudderen. Maak alles op smaak af met kruiden. Voeg op eind de saus toe en smullen maar.
Uiteraard kan je in plaats van kant en klare roerbakgroente je eigen groentes toevoegen, doe dit dan samen met de bullgur anders word het niet goed gaar.



Eet Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten