Ingrediënten:
1 kipfilet
Zak taise roerbakgroente
Kerriepoeder
knoflook
Tarwe bloem
1 ltr Kippebouillon
Bulgur
1 kipfilet
Zak taise roerbakgroente
Kerriepoeder
knoflook
Tarwe bloem
1 ltr Kippebouillon
Bulgur
Snij de kipfilet in dunne reepjes of blokjes en marineer deze met beetje ketjap, kerriepoeder, kippenkruiden, knoflook en tijm. Maak intussen van gekookt water en een blokje de kippebouillon.
Doe in een pannetje beetje boter en laat dit rustig smelten (niet bruin laten worden) voeg dan een eetlepel kerriepoeder toe, even laten mee sudderen. Haal daarna pannetje van het vuur en strooi er 2 eetlepels bloem bij en maak er een mooie roux van. Daarna heel rustig de bouillon toevoegen totdat je de juiste dikte hebt (ongeveer 3 ml). Nog even op vuur maar niet laten koken, wanneer het iets in dikt kan je water bij doen of voor een romige saus beetje melk. Op smaak maken met peper en heel weinig zout. De saus is klaar (uiteraard mag het ook van een pakje maar deze zijn vaak zouter)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten