zondag 23 februari 2014

Makreel met Avocado en Notenrijst

Ingrediënten:
halve komkommer
2 tomaten
1 avocado
1kleine of halve grote paprika
1 pak notenrijst
1 gerookte makreel

2 grote scheppen griekse yoghurt
flinke scheut slasaus of halvanaise
peper,zout, rozemarijn, marjolein, tijm
Of kant en klare sladressing
1 lepel philadelphia paprika gegrild

Zak rauwkost


Bereidingswijze:Bereid de notenrijst volgens gebruikaanwijzing. Snij intussen de komkommer en tomaten door de helft en verwijder de zaadlijsten (anders word de salade te vochtig). Snij alles in kleine stukjes. Snij de avocado door de helft, verwijder de pit en de schil en snij deze is stukken en besprenkel met citroensap tegen de verkleuring. Paprika in stukken snijden en alles in een grote schaal doen.
Wanneer de rijst klaar is afgieten en laten afkoelen. Breng deze op smaak met zout en peper
en een flinke schep philadelphia ( ikzelf vind de smaak gegrilde paprika lekker maar je kan ook je eigen smaak kopen)  Wanneer de rijst voldoende afgekoeld is kan deze in de schaal. Alles goed mengen en voeg de kruiden toe. Als nog niet geheel op smaak ik nog wat zout en peper toevoegen.
Makreel het vel verwijderen en in grove stukken scheuren of snijden en als laatste bij de salade toevoegen. Je eigen gemaakte sladressing of kant en klare erdoor heen mengen. Half uurtje alles laten trekken

Doe op een bord een grote hand rauwkost en doe hierop de salade. Ik meng de rauwkost bewust
niet door de salade in de schaal want wanneer je voldoende hebt en dit wil bewaren verlept de rauwkost.
En eet smakelijk


Serveertips:
Ook lekker als lunch op een geroosterd broodje



Eet Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten