donderdag 20 februari 2014

Rijst met Peultjes en Cashewnoten

Ingrediënten:
Rijst na keuze  (ik koos voor notenrijst)
Peultjes  (vers of uit pot)
Wortels  (vers of uit pot)
Paprika
Ui
Knoflook
Cashew noten of reepjes kipfilet
Kruiden naar smaak

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
In een wok iets olie verhitten (kies je voor kipfilet dan deze bakken) en de knoflook toevoegen. Ui erbij en de verse worteltjes (uit pot op eind toevoegen anders word het pap)  Daarna de peultjes toevoegen (uit pot op eind toevoegen anders word het pap), kruiden naar smaak. Alles lekker laten sudderen totdat de wortels en peultjes gaar zijn.
Paprika toevoegen 5 min voordat je de rijst gaat toevoegen

Wanneer de rijst gaar is afgieten en dit toevoegen aan de wok. (heb je peuljes en wortels uit pot dan deze nu ook toevoegen) Houd vuur laag.  Cashew noten pletten en toevoegen
.

Serveertips:
Hier smaakt rauwkost heerlijk bij.

Tips:1. Hoef je niet op de lijn te letten kan je uiteraard dit gerecht eten met kipfilet en cashew noten
2. 
Heb je eten over bewaar dit tot de volgende dag. Voeg dan door de maaltijd veldsla of rucola toe, en je
    hebt een heerlijke lunch



Geen opmerkingen:

Een reactie posten